Är det nu man inför köpstopp?

Jag berättade för några dagar sedan att jag brukar slita ut alla produkter ur skåpet för att få en överblick av vad jag har och vad som legat ett tag (missa inte mitt suveräna tips på hur du håller reda på bäst före datumet). Jag äger nämligen den förträffliga genen att jag älskar att köpa skönhetsprodukter och jag älskar att lägga dem på hög. Dåliga produkter av en ganska uppenbar anledning men också riktigt härliga produkter hamnar på hög eftersom jag inte vill att de ska ta slut (jag vet det låter helt knäppt när jag skriver det). Chocken var däremot total när jag insåg exakt hur mycket produkter jag har, så nu blir det nog allt köpstopp ett tag framöver! Jag har på senaste tid tänkt mycket på konsumtion och även om jag alltid förespråkar eko/naturligt så skulle jag säga att något som är “värre” än att handla rätt saker är allt det som hamnar i soporna men som skulle kunna användas. Vare sig det är mat, kläder eller skönhetsprodukter så tycker jag att det är så otroligt viktigt att vi använder upp det vi tar med oss hem. Så nu har jag en ordentlig hög att jobba mig igenom framöver!


Is this the time when you decide you are not allowed to purchase any more beauty products?! I mean look at the picture. I mentioned a few days ago that I have a yearly routine to clean out my beauty closet and did I have products or what? I know I have this hoarding gene and I love to stack up on products and I tend to start on a new bottle before I have finished the last one but even I have to cave in and realise that I have a bit too much to use up. I rave about natural products but unfortunately they don’t last forever and if there is one thing I have decided this year then that is to not throw products out. I think it is so important to use up what we have at home instead of continuing to consume products and keep throwing out things we already have and could use.

You may also like

2 Comments

 1. Jag markera också på mina öppnade produkter med månad/år då jag öppnade dem. Skriver också upp dem i en anteckningsbok 😉

  Jag brukar se till att inte ha allt för många olika produkter öppnade samtidigt och på det sättet använda upp de som är öppnade innan jag börjar med någon ny.

  Jag har dock märkt att under de senaste åren har jag blivit mer och mer restriktiv med vad jag köper. Alltså jag tänker en eller t o m två gånger extra om jag verkligen behöver just ‘den’ produkten i just det ögonblicket.

  Kram,
  Jeanette

  1. Visst är det ett bra system! Gillar även att du har en anteckningsbok, känns som ett proffsknep, men jag ska nog försöka få ner antalet produkter i första hand! Det är verkligen smart att tänka till en extra gång innan man bär hem nya produkter, även fast det är svårt som skönhetsjunkie att inte köpa på sig nyheter och sånt man inte testat förut =) Kram!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.