Vegovision 2018

I lördags var det dags för årets Vegovision i Munchenbryggeriet i Stockholm, mässan som Djurens Rätt står bakom och som vill lyfta veganvänliga alternativ inom mat, skönhet och kläder. Är du nyfiken på vegan alternativ är det här mässan för dig, särskilt när det kommer till mat! Jag skulle säga att det finns två delar på mässan, utställarna; där du kan klämma och känna på produkter och få smakprover på mat och sen föreläsningarna; där du kan lyssna mer på experter som pratar om allt ifrån mode, skönhet och olika frågeställningar. Jag kan börja med att säga att det var riktigt mycket folk, både på föreläsningarna och på själva utställningsytan, vilket visserligen är kul, men det gjorde det också svårt att ta sig fram och få plats på föreläsningarna, så tålamod är bra att ha med sig. 

Jag klämde och kände på kläder och accessoarer hos Thrive, som är en göteborgsbaserad butik med hållbara och veganvänliga kläder, och spanade in snygga skor och väskor hos Green Laces, en vegan skobutik som finns vid Mosebacke här i Stockholm. Det fanns även några mindre företag med väskor och t-shirts representerade men jag skulle säga att mode och skönhet var underrepresenterade på mässan. 

Det fanns däremot jättemånga utställare inom matbranschen så man kan gärna komma lite hungrig. Magnum delade ut glass (smakade precis som en Magnum gör) och det stektes fiskpinnar utan fisk hos ICA. Några fler utställare jag såg och kände igen var Oatley, Planti och glassen Tre Vänner. Men köerna var långa så det blev bara glass från Magnum. Missa inte heller fiket när du behöver en paus, man kunde sitta en trappa upp om man vill få lite mer lugn och ro. 

Det fanns även lite (väldigt lite) skönhet representerat på mässan i form av butiken Kissed by Eco som hade med sig varumärken från bland annat Organics by Sara (eko) och naturliga parfymer från Unique Beauty. Sara visade även upp sitt nya oljeserum som var riktigt härlig i konsistensen. Hade jag inte haft köpstopp (pga fullt i skåpen) så hade jag köpt hem en direkt! Ett annat märke jag såg i vimlet var Zao. 

Sist vill jag faktiskt lyfta föreläsningarna. Jag bänkade mig för att lyssna på en om veganskt mode och hållbarhet som var väldigt intressant. Det fanns två scener och föreläsningarna höll på från öppning till stängning med en bra mix av allt som har med vego att göra. Besöker du Vegovision tycker jag definitivt du ska ta dig tid för föreläsningarna, var däremot där lite innan då salarna snabbt blev fullsatta. 


Last Saturday I visited Vegovision at Munchenbryggeriet here in Stockholm. It’s an exhibition that focuses on vegan options in food, beauty and fashion. If you are curious on vegan alternatives or already live a vegan lifestyle but want to see new products and trends then this is something for you! It was jam packed and I feel so happy that so many are interested in vegan options! I checked out vegan clothing brands that Thrive represent, a vegan fashion store in Gothenburg and also looked at shoes and bags from Green Laces, a shoe store here in Stockholm. I had a Magnum ice cream, they have just launched an vegan option that testes just like the regular one. I would say that the majority of the exhibitors had something to do with food, you could have coffee with soy milk, taste fish sticks that were not made from fish and sausages without meat. The only beauty that I could find was from a brand named Zao, that do vegan cosmetics, and a beauty store Kissed by Eco, that represent vegan beauty brands. They carry my friends brand Organics by Sara, and she has just launched a new serum that I tried (and really liked). The perfumes from Unique Beauty were really nice too! 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.