Utrensning i badrummet

Två gånger per år brukar jag köra en ordentlig utrensning i badrumsskåpet. Och nu är det dags igen! Jag river fram varenda pryl, vrider och vänder på dem och prioriterar det som ska användas först. Jag har som regel att inget ska slängas utan allt ska användas upp (eller skänkas vidare om det inte passar mig)!

Hudvårdsprodukter håller tyvärr inte i evigheter, särskilt inte naturliga produkter, så det gäller att hålla koll på hur länge de stått i skåpet. Ett tips jag har för att slippa gissa mig fram till när produkten öppnades är att ha en spritpenna i skåpet och skriva år/månad på baksidan av förpackningen första gången jag öppnar den. De flesta produkter har ju även en öppen burk symbol som är en indikator på hur länge en produkt kan stå öppen från att den öppnats. Jag själv tar bäst före datum och öppen burk symbolen med en nypa salt. I de allra flesta fall håller produkter betydligt längre om de förvaras rätt och man inte är och pillar i burken med fingrarna. Däremot kan ju effekten av produkten minska när den stått öppen ett tag. Viktigt också att tänka på att vissa produkter ska användas upp när de öppnats, till exempel solskydd som man inte bör lämna tillbaka i skåpet till nästa säsong om man har kvar en öppen burk. Men med hjälp av utrensningen så ser jag till att ställa fram produkter som behöver användas upp längst fram och tar slut på dem innan de blir dåliga! 

_____________________

I clean out my “beauty closet” twice every year. I pull out everything I can find and make sure to check that the expiration date hasn’t passed. I have a rule that nothing is thrown out, it has to be used up or given to someone that will. A good advice I can give is to mark all your products with the year and month you open it with a pen at the back of the product. This has helped me so much to keep track of what products I need to use up and make sure that I do it in time. Especially natural products have a shorter shelf life when opened.

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.