Cleansing

Jag brukar 2-3 gånger per år göra en rejäl utrensning i badrumsskåpet. Fördelarna med att dra ut allt och sen sortera in dem en efter en igen är att du får riktigt bra överblick över vad du har och jag passar även på att kolla bäst före datum på produkter (och skriver även alltid själv upp år/månad när jag öppnat förpackningen så att jag vet hur länge den varit öppen). Den här gången bestämde jag mig för att ta slut på slattar (dvs de där sista dropparna som aldrig tar slut), produkter som varit öppna länge, travel sizes (som jag ska ta med mig på kommande semester) och produkter som jag nu bara ger mig f-n på ska ta slut så att jag kan få bort burkarna (oftast medelmåttliga produkter som gör att jag väljer någonting annat framför dem). Målet är att inte öppna nya av respektive produkt innan dessa är slut. Jag tänkte köra en avstämning i slutet på april, då förhoppningsvis allting är slut! Är du med på utmaningen?! Jag lovar att själen mår så bra när man gått igenom allting och även plånboken brukar uppskatta utrensningar!

Hudvård: Här är det mycket travel size som blivit liggande till bättre tider. Passande nog ska jag ut och resa snart så någonting får följa med på den resan och resten ska jag försöka ta slut på så snabbt som möjligt. Sen har jag även en peeling från Lancer (inte eko) som jag fått på köpet och jag har blivit allergisk mot att slänga saker så ska försöka använda slut på den. Fuktmasken från Weleda är en favorit som jag sparat för att jag inte vill att den ska ta slut (de har slutat tillverkas), vilket är helt orimligt. Så nu ryker det sista (ledsen gubbe). Likaså säger jag farväl till en gammal ansiktsrengöring från Luxsit. Den har inte varit någon favorit då den inte riktigt tar bort smink eller rengör ordentligt. Ska försöka använda den som ansiktsrengöring på morgonen istället så att den tar slut.

Kroppsprodukter har jag inte heller sådär jättemycket av. Däremot kom jag på tre produkter till som borde varit med på listan nu när jag skriver detta (ett schampo, balsam och en kroppsolja)! Weledas fotkräm är en favorit men den har fått stå öppen länge nu så dags att ta slut på den. Sen har jag en stor härlig blandning av läppbalsam (älskar!) men nu måste jag ta slut på dem, en efter en. Likaså deodoranter har jag massor av och nu ska iallafall True Organics gamla (som bara innehåller en liten, liten mängd) och Schmidts Bergamot + Lime (favorit!) som snart är slut få tacka för sig. Sen åker lilla body washen från John Masters med på kommande resa. Luxsits body lotion, som doftar magiskt, är också snart slut och får väl sörja min sista burk nu när Luxsit inte finns längre.

Smink: Sminkväg är det lite skralt på utrensningssidan. Puder-produkter håller ju oftast väldigt länge så jag har försökt att få bort sånt som nästan är slut eller som varit öppet länge. RMS Beautys olja är magisk men denna har stått länge på hyllan och behöver användas upp. En riktigt gammal ögonbrynstrio från Make up store ska jag försöka ta slut på (inte naturlig). Har hittat ett nytt sätt att använda den på, nämligen som ögonskugga! Ytterligare ett icke naturlig”på-köpet” produkt är mascaran från Benefit som själen inte vill slänga ska jag använda till slut och likaså en mascara som börjar sjunga på sista versen (öppen för länge snart) från RMS Beauty, recension kommer senare. Har även lite basprodukter som exempelvis foundation från Sapphos (funkar sådär på min hy), samples från Luxsit (inte heller bästa kompis med min hy) och RMS Beautys Un Cover Up (som jag har en oöppnad av också). Och så ögonbrynspennan från Honest Beauty som jag har en gnutta kvar av.

April! Här kommer ett lass av tomma burkar!

______________________

I’ve note been feeling my best so I’ve been home for a few days and decided  yesterday to go though all my skin care and makeup and make a real cleanse. I dumped everything on the floor and started to go though things that I need to use up, that have been sitting too long in my cupboard and travel sizes, that I have a lot of (perfect to use up now that I’m going on holiday soon)! It’s really a great thing to go though what you have, both for the environment but also for your wallet. My goal is to have used up these products by April so I will check back at the end of April to tell you how it has been going! Are your with me? Take a picture of the products you want to use up and make sure you use them up before you start on anything else of the same type. 

 

 

You may also like

2 Comments

  1. Ja vad skönt när man får rensat ut och helst då använda upp alla de där slattarna! Jag känner verkligen igen mig. Det gjorde jag även i ditt inlägg om att spara favoriter! Så där är det fokus för mig nu. Jag har så mycket oöppnat som ju faktiskt blir för gammalt om jag inte använder upp det. Så jag har nyligen bestämt mig för att rensa jag med, men för ovanlighetens skull genom att börja använda favoriterna snarare än slattar som jag annars brukar få fokusera på. I helgen kunde jag slänga fyra tomma förpackningar! Lycka till Mona!

    1. Åh vad skönt att jag inte är ensam om att spara på saker! Ja men vad smart att gå på favoriterna. Jag suger på karamellen några veckor till och tänker att jag ger mig på favoriterna så fort april är över =)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.