Stockholm Beauty Week 2019

Så är maj månad igång med alla mässor och event! Idag var det första dagen på Stockholm Beauty Week som drog igång med ett pressvisning. Alla varumärken presenterades och sen var Musikaliska tillägnad press och influensers i någon timma. Det var knökfullt. En av de första varumärkena som presenterades under pressvisningen var Rosenserien, som lanserade en ny serie för män kallad Sweden Eco. Tony Irving berättade mer om sin resa mot naturlig hudvård och också hur Sweden Eco blev till.

För mig som oftast brukar stå på mässor själv var det kul att nu få gå runt och klämma och känna på produkter. Kora Organics lanserades för ungefär ett år sedan i Sverige och jag spanade in det innan dess i USA men har ändå inte fått tummen ur och provat något från sortimentet! Har hört så mycket bra om Noni Face Oil till exempel så i år kanske det är dags… Ett helt nytt märke som lanserades var Bodybees som verkar vara naturligt och gjort på bivax. Jättesöta förpackningar men jag har svårt att hitta mer info om dem. Får nog svänga förbi montern imorgon för att kolla upp det närmare.

Sen fanns det en hel del “gamla godingar” på mässan också. Jag svängde förbi Maria Åkerberg (som också håller en föreläsning imorgon), Esse, Inika (som nu också tagit sig an Eco by Sonya), Viridi Eco m.fl. Så jag hade minst lika fullt upp att hälsa på kollegor i branschen som att hinna spana in nya varumärken. Men det jag nog tycker är allra roligast under mässor är de intressanta föreläsningarna som hålls. Idag hann jag med Linda Myrbergs föreläsning om kollagen och imorgon tänkte jag titta förbi bland annat Maria Åkerbergs föreläsning. Det blir nog en intensiv dag imorgon med!


Today was the first day of Stockholm Beauty Week, a trade show/event that goes on for three days in the middle of Stockholm. This year I attended as a guest instead of exhibiting myself. The first day started off with a presentation of all the brands and then we had a few hours for ourselves at Musikaliska before they opened the doors to for the public. Tony Irving, a celebrity judge from Swedish Dancing with the stars, told us more about newly launched Sweden Eco. An organic skin care line aimed towards men. After the presentations I had a look around in the overly crowded rooms and spotted some organic brands. Kora Organics was one of them! I’ve seen it both in the US and here in Sweden but haven’t had the chance to try it yet. It’s on the list but I think it just moved up a few spots because it seems to be soo good! Another newly launched brand was BodyBees that had really cute packaging. I said hello to some colleagues in the business like Maria Åkerberg, Esse, Inika (that now also represent Eco by Sonya), Viridi Eco and many more. Another thing I really look forward to is all the lectures that are going on during these three days. I made it to Lindy Myrbergs lecture about supplements which was really interesting! I’ve been looking to try out collagen as a supplement and Linda told us that she is launching a new better version of her all natural collagen supplement. I think that it will be the one I’ll try out…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.