Föreläsningar på Stockholm Beauty Week

Stockholm Beauty Week handlar inte bara om skönhetsprodukter utan det pågår en hel del föreläsningar under dagen. Första dagen på Stockholm Beauty Week var jag på Linda Myrbergs föreläsning som handlade om hennes företag Nordic Superfood och kosttillskott. En superintressant föreläsning och jag spetsade öronen lite extra när hon berättade om det nylanserade Ultimate Beauty Remedy, ett pulver som innehåller inte bara kollagen utan också alger, och vilda bär (som bidrar med vitaminer och antioxidanter). Jag har varit så sugen på att testa ett naturligt kollagenpulver och tror nog att det kan bli alternativet från Nordic Superfoods. Jag gillar tanken på att man får allt-i-ett och sen såklart att allt är helt naturligt och så är ju alger det nya heta att få i sig!

En annan föreläsning som var superintressant var Maria Åkerbergs som höll en mix av bland annat trender (Skandibeauty är hett utomlands!), matnyttig information om ingredienser och sen såklart vårens nyheter i sortimentet. Jag fastnade särskilt för det hon berättade om syror och känner att jag har några fläckar jag skulle vilja försöka jobba bort och tror jag fick några bra tips med mig därifrån… Och sen tänker jag lite extra på vikten av att ta han om hyn i tid, som hon också nämnde. Lite varje dag är bättre än massor av jobb sen. En fyller ju snart 30 så det är väl hög tid att börja tänka på sånt nu… haha. Nä då, handen på hjärtat så kan jag inte påstå att jag har någon åldersnoja eller är särskilt kinkig med min hy men det skadar väl inte heller att ta hand om den nu och jobba lite förebyggande.

Tabitha James Kraan, som hälsade på i Stockholm från London, berättade om hur hon kom att lansera sitt egna hårvårdsmärke, under eget namn, och var liksom Maria Åkerberg inne på helhetstänket kring när det kommer till vad vi använder och hur det påverkar oss. Alltså vikten av både vad produkten innehåller och vad som händer med oss och vår miljö när vi använder dem och sen gör oss av med produkterna. Hon pratade också om plasten och varför det är så viktigt att undvika det. Något jag själv också har fastnat för och förfasats över. Det finns så extremt mycket plast omkring oss.

Sista föreläsningen jag gick på idag var med CoffeeMagic, en nylanserad produkt som samarbetar med Clarion Hotel. CoffeMagic hämtar upp 100kg kaffesump i vecka från Clarion, torkar det på låg temperatur och blandar ihop det till en underbar kroppsskrubb. Det betyder att det vi vanligtvis skulle slänga i soporna nu kan användas ytterligare en gång. Och en kroppsskrubb är aldrig fel tycker jag, särskilt inte med kaffedoft! Kul ide som också gör något åt matsvinnet!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.