Kjaer Weis Beautiful Oil – Review

Kjaer Weis Beautiful Oil är en riktigt, riktigt lyxig ansiktsolja. Den tunga glasflaskan är omsluten av en klarröd ask med Kjaer Weis loggan inpräntad i kanten på flaskan. Allt med förpackningen skriker lyx. Det här är en flaska man mer än gärna har framme! Själva oljan doserar man med en pipett som ligger gömd under det stora silvriga locket med monogrammet.

Själva oljan är ljust orange och doftar blommigt. Ansiktsoljan är en lätt olja som snabbt absorberas av hyn och lägger sig som en sammetslen finish ovanpå. Kjaer Weis skriver själva att man med fördel kan använda ansiktsoljan som primer under sminket och jag är benägen att hålla med. Jag har använt ansiktsoljan både som den är och under smink, båda med riktigt bra resultat. Man behöver endast ett fåtal droppar för hela ansiktet så det tar en stund att använda upp hela flaskan, som finns som 30 ml och 65 ml.

Men så kommer jag till priset. Ca 1400 kr (30 ml) får du betala för dyrgripen och jag funderar fortfarande på om jag tycker det var värt att lägga dom pengarna på en ansiktsolja. Misstolka mig inte det är en riktigt bra ansiktsolja. Jag njuter varje sekund som jag applicerar den i ansiktet men jag funderar på om jag skulle köpa den om och om igen. Jag läser ingredienslista och det slår mig att det är inga exceptionellt avancerade eller exotiska ingredienser, alltså inget som du inte kan hitta i andra betydligt billigare ansiktsoljor (de har något extrakt som sticker ut men knappast så att det motiverar priset). Men det är en väldigt fint sammansatt olja med ekologiska ingredienser, det ska jag ge dem.

Mitt betyg landar på 4,5/5 poäng. Den dyra prislappen drar ner det något. Jag tänker mig att det här är en ansiktsolja för den som vill unna sig själv eller någon annan något riktigt fint, eller för dig som verkligen njuter av hudvård och vill ha det allra lyxigaste på sminkbordet. Köper du oljan så lär du inte bli besviken, ansiktsoljan sjunker snabbt in i hyn och lämnar den mjuk och spänstig. Pris: ca 2000 SEK/65 ml, därefter kan du köpa refill för ca 1600 SEK.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.