Flygfritt 2018

Jag insåg när jag gick igenom förra årets resor att jag inte tog flyget till en enda destination! Det känns riktigt bra att inte ha bidragit till utsläpp som kommer från flyg under förra året. Skidresorna (det blev 3 stycken) tog vi tåg och bil till. Gotland som vi besökte under sommaren åkte vi till med bil och båt (färjan kanske inte är så miljövänlig men den var iaf full så den åkte inte i onödan) och alla övriga resor har vi gjort med vår bil som är en elhybrid. Vi väntar på att kunna byta ut den till en riktig elbil men får nöja oss med hybriden så länge.

Däremot är res-suget riktigt stort. Jag älskar att åka utomlands och upptäcka nya kulturer och platser som jag inte varit på tidigare och vi har redan planerat att göra en långresa i slutet av det här året. Jag längtar efter sol och värme. En söderhavsö med sandstrand och fina korallrev att göra dykutflykter till. Jag älskade Filippinerna som vi besökt tidigare och även Indonesien står högt upp på listan. Jag har däremot lovat mig själv att ta tåg så mycket som det går och klimatkompensera de längre flygningar vi gör där tåg inte är ett alternativ. En annan tanke jag förlikats med är att vi kanske inte åker långt bort lika ofta och när vi gör det så stannar vi lite längre.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.