Veja V-10 Sneakers

Inlägget innehåller annonslänk till Arket.se

Som jag har längtat efter att få packa upp mina nya Veja V-10 Extra White sneakers och nu är det äntligen dags! Jag har varit på jakt efter just den här modellen (och färgen extra white) men alltid lyckats vara för sent ute, så i år så låg jag på låset och köpte dem redan i början av april för att vara säker på att jag skulle kunna få traska runt i dem i sommar! Vita sneakers hör ju sommaren till och mina gamla har gjort sitt för länge sen. Jag klickade hem mina från Arket, men jag vill starkt uppmana er som bor i Stockholm att besöka Ecosphere som ligger på Bergsunds Strand 32 så stöttar vi även mindre ekobutiker! Kan lägga till att jag gärna hade köpt mina från Ecosphere men de fanns tyvärr inte inne min storlek när jag skulle slå till.

Om du inte hört talas om Veja så kan jag berätta att det är ett franskt skoföretaget som tillverkar hållbara skor av ekologisk bomull, återvunnen plast och återvunnen bomull. Sulorna är gjorda på naturgummi som tappas från Amazonas. Vejas skor tillverkas i Brasilien och företaget, liksom många andra hållbara företag, jobbar med transparens, hållbara material och schyssta arbetsvillkor och löner. Till exempel köps gummit till ett högre pris så att arbetarna ska kunna leva på sina löner. Genom att betala skälig lön och utvinna naturgummi ur gummiträden som växer vilt i Brasilien så skapar man incitament för att markägarna ska behålla träden och bevara regnskogen. Så istället för att köpa ett par märkesdojor nästa gång så lägg gärna samma peng på ett hållbart företag!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.