Två underbara veckor men nu är det över

Vilka underbara två veckor jag haft. Det har varit helt fantastiskt att få jobba två korta veckor och till på köpet fått riktigt fint väder i Stockholm. Det var precis vad jag behövde för att orka med slutspurten innan semestern. Visserligen kom måndagen som en käftsmäll men nu är slutet nära så det är bara att kämpa på!

Det blev en hel del turer ut i skärgården under ledigheten. Vi drömmer om ett torp någonstans i närheten av Stockholm och har börjat åka runt för att få en känsla för områden och vad det är vi vill ha. Listan utökas hela tiden med nya krav… Vi har åkt förbi så många mysiga torp som hade behövt kärlek och omtanke som torpet på bilden men egentligen så hade nästan vad som helst funkat i det här läget. Det hade bara varit så mysigt att kunna åka ut på landet till något som är ens egna.

Varje gång vi hittar på något blir det som vanligt… Kaos. Till exempel när vi nästan var framme på Muskö så blinkar bilen till att “nu är det snart slut på soppa” och vi inser att vi kommer inte fram till närmsta bensinstation med det bränslet vi har kvar i bilen. Så vi sitter ute i skogen och försöker ringa runt, med noll mottagning, tills jag lyckas komma fram till en båtmack som ligger ute på ön och halvt skriker i luren om att vi måste ha bensin med telefonen i vädret i jakt på bättre mottagning. Vi fick köpa bensin (till vad Bensinupproret 2.0 hade tyckt var ett ohyggligt dyrt pris) så det löste sig ju till slut. Lite drama i livet ska man ha.

Vi stannade också till vid Häringe Slott en av dagarna. Vi var nästan helt ensamma och det var så otroligt mysigt att höra gruset knastra under skorna, se ankorna (eller var det gäss) ligga och mysa i gräset och sätta sig på terassen med utsikt över poolen med en rykande het kopp kaffe. Det blir nog fler besök där till sommaren eftersom det ligger så nära Stockholm. En tonårsdröm är faktist att få äga ett slott någon gång. Tänk att ha det som “sommarstuga”. Det är nog helt otroligt mycket jobb och väldigt få som har råd att bara “ha” ett slott utan en verksamhet knuten till den men man måste få drömma stort.

Jag hann också med att gå på ett dop. Det var min äldsta vän som fått barn nyligen. Det känns så märkligt när personer man känt sedan man var barn helt plötsligt bli så vuxna med villor, barn och hela kitet. Är vi verkligen redan så gamla?!

Nu ser jag verkligen fram emot att riva av några veckors jobb innan det är dags för första semesterveckan i Österlen!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.