Plastic Free Life

Det här inlägget innehåller annonslänkar till Jordklok.se

Ett av mina nyårsmål (som jag inser att jag inte delat med mig av här ännu) är att minska på min konsumtion av plast och engångsartiklar. Jag är duktig på att återvinna och laga sånt som är trasigt men nu gäller det att ta det ett steg längre, dvs inte få in förpackningarna överhuvudtaget och minska på engångsartiklar. Tyvärr är oftast saker som är bättre ur hållbarhetsvinkeln också dyrare i inköp så även om jag hade velat byta ut allt i ett bräde så blir det svårt rent ekonomiskt. Och så är det väl lite mer sunt att slita ut på allt innan man köper ett bättre alternativ. Nu har jag hursomhelst fått tummen ur och bockat av en av produkterna på min inköpslista; en rakhyvel i stål med utbytbart rakblad! Det finns ett antal olika varumärken men jag köpte ett från märket Muhle. Det blev en lite dyrare modell som heter Muhle R89 Twist, som har en stängd kam och som man skruvar från botten. Vid närmare efterforskning (gick enbart på tidigare rekommendation) så hade jag nog klarat mig med det lite billigare alternativet men är ändå supernöjd med mitt nya köp! Jag passade även på att köpa extra rakblad och ett skydd till rakhyveln så har jag hela kittet färdigt. Det känns så bra att veta att jag har en plastprodukt mindre i skåpet! 


One of my new years resolutions (that I realise I haven’t shared here yet) is to reduce my consumption of single use products and plastic. I’m pretty good at recycling and fixing things that are broken but the next step now is to reduce the amount of products that pass through my doorstep. Unfortunately the more sustainable options are a bit more expensive the first time and my budget doesn’t allow me to purchase everything at once, so it is a process. But I guess it’s alright to switch things out one after another when the old products need replacement. My latest purchase is a steel razor from Muhle. I purchased the more expensive version named Muhle R89 Twist (because of recommendation) but realise now that I could have gotten away and been fine with the less expensive version (but honestly I love the one I have so I can’t really say I mind or regret my purchase). I feel so good knowing I have one less thing that produces unnecessary plastic waste!Det här inlägg


You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.