Nationalmuseum

Som jag har njutit under påsken! Det har varit så härligt med några extra dagar ledigt (ingen telefon eller mejl som plingar hela tiden) och jag tror att extra strössel på glassen har varit det fantastiska vädret vi fått njuta av! Balkongmöblerna åkte ut direkt och jag har ätit frukost i solen varje morgon.
Det jag också älskar när det blir varmt ute är att man helt plötsligt, eller i alla fall jag, känner sig mer spontan. I söndags snörade jag och T på oss skorna och skulle bara ta en promenad i solen men helt plötsligt stod vi utanför Nationalmuseum. Vilket ställe! Vi tog en snabb runda i de pampiga salarna och jag blev helt förälskad i skulpturgården längst ner. Solen lös på och kastade ljus och skuggor i den glasövertäckta ljusgården med vita skulpturer. Jag måste nog tillbaka dit och insupa allt lite mer. En riktig injektion av inspiration. Cafeet längst ner var inte dumt det heller med utsikt mot vattnet och hembakta bakelser. Hett tips om du befinner dig i Stockholm. Inträdet är ju gratis också.


If I have enjoyed the easter holiday?! It’s been really amazing with a few extra days off where I know that my phone won’t be buzzing all the time and the cherry on top has been the amazing weather we have had i Stockholm. We threw out the furniture on the balcony right away even if it feels wrong doing it in April and have had y breakfast outside every morning. What I also love when the weather becomes warmer is how spontaneous I feel. We decided to take a walk in the sun on Sunday but all of a sudden we stood outside newly renovated National Museum. What a place! We took a quick peek inside and I just fell in love with the big rooms and the statue garden at the bottom where the light and shades bounce on the walls. I just have to go back and really let it all sink in. Such an inspiring place! The cafe at the bottom wasn’t bad either, with a good selection of home made pastries and a view over the water. I can really recommend to take a trip there if you are in Stockholm. The entry is free too.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.