Hello 2021!

Det kan inte vara någon som saknar 2020? Jag är i alla fall så pepp på det nya året trots att det kan ha varit det torftigaste nyårs-firandet i mannaminne. Det var bara jag och T ensamma hemma, men vi lyxade till det med god mat och fick njuta av lite fyrverkerier på terassen. Däremot fick vi en bättre start på året då vi några dagar senare drog iväg på en mini-resa till Sälen. Ja, jag vet nu kommer pekpinnarna om att man ska hålla sig hemma men resan var noga genomtänkt och vi hade lösningar på om någon skulle bli sjuk eller skada sig. Så socialt distanserade som vi var i Sälen kan vi aldrig vara här på Söder.

Vi hyrde en stuga och passade på att åka skidor efter nyår i ett par dagar (så slipper man också trängseln när alla andra är uppe och åker), så jag började på mitt nya arbete med att begära ledigt några dagar! Mitt jobb är helt underbart för övrigt, har helt magiska kollegor och chefen godkände att jag var borta ett par dagar trots att jag är ny.

Jag måste säga att jag blev riktigt imponerad över hur Skistar har hittat lösningar på att minska trängsel och smittspridning. Vi checkade in på boendet digitalt, vi hade en digital nyckel i appen och skidorna kunde man fått utkörda (men vi bokade för tätt inpå så vi fick hämta ut dem på plats). Vid utlämningen av skidor laddade man ner en app där man “ställde sig i kö”, så vi satt i bilen tills det blev vår tur att hämta ut skidorna och skulle man hämta ut ett skipass/liftkort så gjorde man det utanför i en automat. När det var dags att lämna tillbaka skidorna så ställde man in dem hos Skistar så checkade de av dem i slutet på dagen (alltså ingen mänsklig kontakt alls). Men det var inte bara Skistar som skötte sig. Maten från ICA eller COOP kunde man få utkörd till stugan och alla restauranger hade värdar som hade koll på att det inte var för många i lokalen och att man köade utanför. Beställa mat och betala för den gjorde man i mobilen genom en QR-kod på bordet. Allt var otroligt genomtänkt och blev sjukt imponerad över allt på plats! Kommer leva på dessa dagar en lång tid framöver särskilt med tanke på att vår resa förra året blev inställt! Det blev alltså en riktigt bra start på året!

_________________________________________________________

I don’t think anyone will miss 2020? At least I am not and I’m so ready to move ahead with the new year. Even my new years celebration was the worst one I have ever had. It was just me and T but we tried to spice things up with a nice dinner and some fireworks from out roof top but I can’t really say it will go down as the most memorable new years celebration. But on the other hand we had an exciting mini-vacation to look forward to a few days later. I know, there will be a lot of people objecting that we left the city but the trip was well thought through and honestly we have a harder time social distancing in the city compared to being in a cabin on a skiing trip. And just to clarify we are not in lockdown in Sweden but we are recommended to social distance. We rented a cabin and had a few magical days of skiing for a few days. I have actually just started anew job but they were so kind to let me have a few days off. I just love my new job and all my colleagues are so nice!

I was so impressed with how Skistar (that run the skiing resort in Sälen) handled everything. We checked in though our phone and got our digital keys through the app. We could have had our skis delivered outside our door but we unfortunately rented them a bit too late to be able to use the service so we had to pick them up instead. Instead of people being crowded around the ski rental you would download an app and “stand in line” and whenever it was your turn you were allowed inside to pick up the skis. And if you needed to pick up your lift pass you would do it on a machine outside. When we returned the skis you would just drop them off and they would check them off during the evening, so no human interaction there either. But it wasn’t just Skistar that had a well thought out strategy. The local supermarkets offered home delivery and all the restaurants had hosts making sure that you kept social distance and stood in line outside. To order you got the menu through a QR-code on the table and made an order and paid for your food in an app. Everything was so well thought out and I am so impressed with how smoothly everything went. These days in the slopes really got me off on a good start this year!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.