Semester Del 1 – Utö

Så har semestern för det här året dragit igång! Äntligen! Vi bestämde oss efter förra årets succé på Utö att boka en vecka här igen, vilket med facit i hand var tur för precis allt är uthyrt eftersom det är så oklart med utlandssemestrarna i år. Det blir alltså tredje året i rad som jag semestrar hemma. Förra året blev det Utö och Österlen och året innan dess blev det Gotland. 

Gårdagen började med regn och storm men det gick trots det förvånansvärt smidigt att få med sig all packning och cyklar ut till stugan. Resten av veckan ser ut att bli bättre vädermässigt och jag ser verkligen fram emot en lugn och skön vecka med blåbärsplockning, bad och långa cykelturer på ön. Utö är verkligen en perfekt skärgårdsö vare sig du gör en dagstur, bor över helgen på värdshuset eller hyr en stuga för en lite längre tid. Det som verkligen toppar vistelsen här är att vi tagit med oss våra cyklar så att vi kan ta oss runt på hela ön! För dig som inte orkar släpa med dig en egen cykel så finns det att hyra i byn. Jag kan verkligen rekommendera det!

______________________________________

And my vacation has officially started! Finally! We decided after last years success to rent a cottage at Utö this year again. And were we lucky or what?! Because of the uncertainty with travels abroad everything is fully booked. This is now my third year I’m taking my vacation at home. We visited Utö and Österlen last year and Gotland the year before that.

Yesterday was a really rainy day but despite the weather we managed to get our stuff and bicycles with us pretty well out to the island. The rest of the week seems to be better weather-wise and I’m really looking forward to picking blueberries, go swimming and take my bicycle to explore the island. Utö is a perfect archipelago island whether you are here over the day, staying at the inn over the weekend or renting a cottage to stay a longer while. To top off your stay here I can really recommend to bring your bicycle (or rent one when you arrive) so that you can explore the whole island.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.