Hälsosammare vanor

Jag har sedan förra året försökt lägga till några små goda vanor i vardagen. Det började med att jag delade upp det i tre kategorier (sömn/vila, kost och träning). Jag har för länge sedan gett upp tanken på att vara supertränad, äta supernyttigt och vara super-allt, nu handlar det mer om att hitta en schysst balans där kroppen mår bra men där jag fortfarande känner att jag njuter av det goda. Istället för att sätta upp gigantiska mål började jag med att justera små saker och jag började med det enklaste för mig vilket var kosten. Jag ville utesluta så mycket mejeri som möjligt, så jag kapade mjölken till kaffet som var där jag fick i mig störst mängd och kör istället på havremjölk. Min hy tackar mig. En annan sak jag drog ner på var det röda köttet, här är nog planeten gladast men konstigt nog saknar jag inte rött kött särskilt mycket. Och sen har jag valt att testat mig fram med kosttillskott och landat i till tre stycken i form av järn/b12, D-vitamin och sen började jag också ta Neals Yards Beauty Oil som innehåller oljor rika på omega-fetter. Här valde jag kosttillskott efter att ha tagit ett blodprov som visade att jag låg på gränsvärdet för B12. Läkaren tyckte inte jag behövde göra något men jag märkte själv att jag fick så mycket mer energi av att ta tillskott. Små, enkla saker som i det långa loppet (just nu 4-5 månader senare) gett bra effekt först och främst på min hy. Hade varit skoj om jag kunnat göra något test för att se om kroppen märker någon skillnad men det är kanske lite för sent för en före och efter grej när jag ändå hållit på ett tag… 


I have since last year tried to add small healthy changes to my everyday life. I started off with three areas I wanted to improve ( sleep/rest, diet and exercise). I have a long time ago given up to become super fit or eating super healthy, I just really want a nice balance between feeling good and still being able to enjoy my life. So instead of setting up really strict rules I decided to add and make small adjustments and I decided to start off with my food since I thought it would be the easiest. I decided to reduce dairy as much as possible and I realised that I could cut off a big chunk by not adding milk in my coffee. Instead I use oat milk. My skin is forever grateful. The next thing I started to reduce was red meat. I eat much more plant based and this time I think the planet is grateful. I can’t say I really miss meat that much (but I do occasionally still eat it). The next thing I added was supplements after a health check up where I found out I was low on B12. So I now take supplements for B12/iron, vitamin D (because we really don’t have any sun up here in the north) and I also take Neals Yard Beauty Oil that is filled with omega fats that is good for the skin. Small adjustments that I think has done a lot to my health and skin. I just regret that I didn’t do a before and after test. It would have been fun to see if there was as big of a change on the inside as I notice on my skin on the outside.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.