Livet som 30+

Nu är det drygt två veckor sen jag fyllde år. Där jag blev överraskad och grundlurad av mina vänner! Dagen med ett stort D. Jag fyllde egentligen år på en måndag men på söndagen så säger T att han bokat en brunch för oss “det vore väl trevligt att göra något kul i helgen” och efteråt så ska han svänga förbi Kommendören för något företagsevent där han bara ska säga hej till folk, eftersom han brukar spela där och det är bra att hålla kontakt med folk. Låter väl rimligt tycker jag och för en gångs skull så googlar jag ingenting om eventet eller något annat. Jag planerar däremot att ha en heldag på stan med shopping och ärenden.

Vi äter brunch på Milles som var hur god som helst och traskar sen till Kommendören. Jag öppnar dörren och precis innanför ser jag en barndomskompis till mig och tänker “Jaha, är Mikaela på det här eventet också. Vad roligt”. Blicken sveper vidare i rummet och jag registrerar i ögonvrån att det är ett helt bord fyllt av ansikten som jag känner. Det tar någon sekund innan polletten trillar ner att jag faktiskt känner alla dessa människor men tänker fort att vilken slump att flera jag känner är på samma event. När en efter en kommer fram och säger grattis så fattar jag till slut att alla är där för min skull! En helt galen tacksamhet sköljer över mig och jag fattar inte hur jag lyckats missa det hela (jag är annars grymt bra på att nosa upp saker). Och det slutade inte där utan personer som hade varit upptagna under dagen dök upp senare för att fira! Jag blir fortfarande alldeles var i hjärtat när jag tänker på det.

Det är en helt annan känsla än den när jag 12 år gammal sitter i simhallen och inser att nästan alla kompisar tackat nej till att fira mig. En av alla gånger som är en stor orsak till att jag inte gillat att fira min födelsedag. Besvikelsen när alla ställer in i sista sekund och ens så kallade bästa vänner inte dyker upp. Jag får nog lägga dom tankarna åt sidan och inse att jag har helt underbara människor omkring mig idag! Och mina först två veckor som 30+ har varit riktigt trevliga. Om det är såhär livet som 30-någonting kommer vara så ser jag fram emot det!

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.