Min nuvarande hudvårdsrutin – uppdatering inför hösten

Inlägget innehåller reklam genom annonslänkar till Net-a-Porter och Lyko

Hösten fullkomligt rasar in över oss, eller är det bara jag som känner så? Det gick över en natt och nu känner man hur kylan ligger i luften. Men varje gång hösten närmar sig så är det också ett riktigt bra tillfälle att se över hudvården, ta slut på de sista slattarna från sommarens krämer och plocka in nya produkter som håller över hösten och vintern. Ungefär på samma sätt som man plockar fram höst- och vinterkläderna.

Jag har själv börjat med en helt ny dagsrutin och än så länge känns den riktigt bra! Rengöringen är Bamford Cleansing Balm, som jag blev så positivt överraskad över! Jag sträcker mig inte i första taget efter rengöringsbalms men den här smälter in i huden, är lätt att tvätta bort och lämnar ingen fet hinna efter sig! Plus också för att den appliceras på torr hy och sen sköljs bort med ljummet vatten. Jag brukar använda mig av Organics by Saras tvättsvamp (som är typ den bästa tvättsvampen som jag testat) istället för att blaska på med vatten som stänker precis överallt i badrummet.

Som toner/ansiktsvatten använder jag Neals Yards Remedies Frankincense Toner – en favorit som jag haft förut! Återfuktar riktigt bra och jag brukar faktist hälla över lite i en sprayflaska för dom dagar jag är lite lat och inte orkar klappa in den i huden.

Just nu hoppar jag över serum och går direkt på ansiktskrämen som är Bamford Moisturising Lotion, en lätt dagkräm/lotion med en trevlig doft som inte sitter i alltför länge (tacksamt då jag tycker det lätt kan bli för mycket doft särskilt när man blandar produkter och märken). Ansiktskrämen sjunker snabbt in i huden och huden känns återfuktad och funkar bra ihop med smink. Det är första gången jag provar något från Bamford och än så länge är jag riktigt imponerad! Ekolyx när den är som bäst!

Jag kommer troligtvis få lägga till serum och kanske byta ut till en fetare kräm inför vintern men just nu funkar den här rutinen kanon! Eftersom min hud också blivit känslig och lite bråkig det senaste året så är mitt motto “less is more”. Jag försöker undvika för många produkter och att överexfoliera och inte stressa huden i onödan.

Till kvällen rengör jag huden antingen med Bamfords Cleansing Balm eller Dr Hauschkas Soothing Cleansing Milk (då behöver jag lägga till en makeup remover om jag har smink) och avslutar med Dr Hauschka Facial Toner och Dr Hauschka Night Cream. Jag älskar Dr Hauschkas toner, det finns två och båda är riktigt bra!

Nattkrämen har jag svårt att bestämma mig för om jag kommer köpa den igen eller om jag ska prova något nytt. Den funkade helt okej när jag körde hela Dr Hauschkas hudvårdsrutin men nu när jag testar nya produkter kan jag ibland känna att den inte riktigt räcker hela vägen med min bråkiga T-zon. Det är som att det är något litet, litet som fattas även om jag inte riktigt kan sätta fingret på vad det är…

___________________________________

Fall is getting closer and the air is feeling crisp. So whenever I pull out my fall sweaters I know it’s time to look over my skincare routine. I try to use up my products from summer before I start on new products and now is really the time to do it!

I have started with a new day care routine which consists of Bamford Cleansing Balm. I’m usually not a big fan of cleansing balms because I tend to think they are too greasy but this one from Bamford was amazing! You apply it to dry skin, it melts quickly and it’s easy to wash away and doesn’t leave a greasy feeling. I use a sponge from Organics by Sara to wash it off because I hate to splash water in my face, it get everywhere in the bathroom…

As a toner I use Neals Yard Remedies Frankincense Toner – a favourite of mine! I’ve used it many times before and it hydrates the skin really well. You are supposed to use a cotton pad with it and press it into the skin but I have also taken a spray bottle and use it those mornings if I’m in a rush (still works fab)!

I’m not using a serum or anything else for now but will probably add it later on when the weather gets colder. I’m in a process of “less is more” with skincare since my skin has been really imbalanced for the last year. After the toner I go straight to Bamford Moisturising Lotion which is a lightweight face lotion. It has a really nice scent (that doesn’t last for too long which works really well for me), sinks right in and the skin feels nicely hydrated. I also like that I can go straight for makeup with this face lotion. I’ve never used Bamford before but I’m positively surprised of the quality of the products!

My night time routine is also really simple. I wash my face with Bamford Cleansing Balm or Dr Hauschka Soothing Cleanser (if I have makeup I need to add a makeup remover before cleansing with Dr H). I follow up with Dr Hauschka Facial Toner (they have two and both are amazing) and then Dr Hauschka Night Serum, a lightweight oil-free serum. My night time routine has been alright but I can’t decide if I’m continuing with the Night serum or not. I can at times feel that it’s not really hitting the mark but on the other hand I can’t really say what’s missing. The Night Serum worked really well when I had the whole skincare routine down with only Dr Hauschka products but now that I’m changing products it’s almost as if the serum is not working as well…

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.