Corona-tider

Det är svårt att undvika ämnet som flödar i nyheterna och på allas läppar just nu – Corona. Inte ölen utan viruset. I jobbmejlen, diskussioner med kompisar och kollegor, nyhetsflödet och i princip alla man passerar på stan. På ett sätt skrämmande hur fort utvecklingen gått och samtidigt känner jag mig just nu ganska lugn ändå. Livet fortsätter ju. Den enda skillnaden just nu är att jag undviker att träffa vänner i för intima situationer, är extra noga med hygien och håller avstånd generellt till människor och min mamma som tillhör riskgruppen. Tråkigt men jag tänker att till och med en pandemi kommer att passera någon gång. Nu gäller det bara att vi alla håller ut och minskar smittspridningen så gott det går, utan att få panik och hålla hårt i våra pengar.

I helgen tog vi det lugnt med kortare promenader i kvarteret. Ser fram emot att få börja springa ute men det är lite för kallt för det fortfarande. Några grader till så ska jag ge mig ut i spåret igen. Jag kröp istället ner i soffan i mitt nya mjukis-set och började istället läsa boken Come On – Capitalism, Short-termism, Population and the Destruction of the Planet. Det jag läst hittills är riktigt intressant men det är helt klart en faktabok mer än en roman (passar mig perfekt just nu). En skön avkopplande helg inför en troligtvis lugn jobb-vecka eftersom alla möten är inställda.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.