Jag har ett beroende – sockret har tagit mig till fånga!

Nu har jag äntligen kommit ut på andra sidan förkylningen! Alltså äntligen! Jag hatar att vara sjuk för jag blir så fruktansvärt rastlös men ändå för trött för att göra någonting. Det resulterar i och för sig i att jag funderar väldigt mycket och något jag kommit fram till är att jag behöver justera min kost. Jag är extremt beroende av socker. Häromkvällen kulminerade det helt. Jag reser mig från soffan, går in i köket och öppnar kylskåpet, ögnar igenom vad som finns på hyllplanen och inser att det är ingenting jag är sugen på så jag stänger kylskåpet igen och går och sätter mig i soffan. Några minuter senare gör jag om samma procedur. Ytterligare några minuter senare samma sak igen tills jag kommer på mig själv med vad jag håller på med och inser att jag är sugen på något sött. Kakor, kex, godis och choklad florerar framför ögonen. Funderade seriöst på att, klockan 23.00, ställa mig och baka en blåbärspaj med egengjord vaniljsås. Ja, du hör ju. Beroendet är totalt. Jag måste göra något åt det och tror att ett totalt förbud är nog det som gäller. Är det någon av er som gjort en “sockerdetox” och har några tips? Känner att jag måste googla vidare och sätta upp ett gäng regler. Får jag äta frukt? Kolhydrater? Honung? Så många frågor till hur man går till väga.


I’m finally feeling better after being home for a few weeks with the cold. I hate being sick because I get so restless. My head usually keeps racing and coming up with ideas but my body is too weak to do anything. This time it resulted in me thinking about my health and particularly my diet. I’ve become such a sugar addict and I need to get things sorted. Lately I’ve been getting really bad cravings just before I go to bed and I have seriously a few times considered to start baking in the middle of the night because the sugar cravings are so bad. I need to do a real detox. Any ideas where to search for inspiration and ideas? I have no clue and need to find out more about it. Can I eat fruit? Carbs? Honey? So many questions.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.