Årsresumé 2018

2018 har verkligen varit ett omtumlande och tufft år! Jag är så glad att jag kan säga tack och farväl till skitåret 2018 och börja om på nytt med 2019! Men det betyder inte att det inte hänt massa bra saker för den delen. Jag börjar med att summera ihop det roliga jag gjort.

Året började kanon med en skidresa till Åre med INoS. Jag träffade massa härliga människor och fick nya vänner på köpet, förutom att åka skidor och köra skoter då. Vintern tuffade på och jag hann med ännu mera skidåkning och en tur tillbaka till Åre i mars igen (där jag visserligen bröt armen första dagen…).

Jag och T hyrde en stuga på Gotland i somras, vilket var en genialisk idé såhär i efterhand. Lugn och stillsamhet var precis det vi behövde den här sommaren. När sommaren började lida mot sitt slut så avslutades den med att en av mina äldsta vänner gifte sig i Norrköping (och jag fick dela minnet med henne som brudtärna <3)  

Och så hände det en hel del mindre roliga saker under året. Våren var riktigt tuff med utmaningar inom jobbet och det blev inte bättre av att jag bröt armen och gick med gips i 3-4 veckor. Fick njuta av min sista skidsemester med armen i gift och en hel del skumpa och fika när de andra åkte i backen. Det var väl okej. Jag ledsna däremot helt efter ett tag med att ha armen i gips och bestämde mig för att göra mig av med gipset vilket gjorde min läkare lagom glad men armen läkte fint iaf.

Jag jobbar på och till sommaren så kommer jag inte upp ur sängen. Fick det fina utlåtandet “en mildare utmattning” av min läkare. Fick ändå en paus mitt i allt när jag för första gången på fem år tog en riktig semester, stängde ner allt och åkte till Gotland under sommaren där vi hyrt stuga. Bästa beslutet någonsin och det ska vi göra om i år! När sommaren var över så bestämde jag mig för att jag var tvungen att möblera om på jobbet och webbshoppen jag drivit i 5 år stängde jag ner. Hösten blev en stridskamp inombords mellan att må bra (läs ligga i sängen) och fullfölja uppdrag. Hade inte klarat det om det inte vore för alla fantastiska människor runt omkring mig.

Lite annat roligt som jag glömt bort när jag scrolla igen arkivet är att jag klippte mig kort i början av året (påminn mig att aldrig göra det igen)! Levde också större delen av året med snygg manikyr eftersom jag jobbade extra som handmodell (för bland annat H&M, Klarna m.fl).

Grottade ner mig mer i miljöfrågor och växlade upp i mitt sätt att konsumera och reflektera kring miljön. Och bestämde mig för att köpa en cykel för att ta mig fram mer miljövänligt! Det blev ingen begagnad ur cykelhögen utan ledsnade efter månader av letande och beställde en ny (och är det någon ekotomte som vill hoppa på mig om hur miljöovänligt det är så gör det för all del då).

Och så glömmer väl ingen den varma sommaren vi hade med strålande sol (och skogsbränder). Den varma sommaren var iaf lite härlig eftersom jag hängde en hel del (mer än någonsin skulle jag nästan vilja påstå) med brorsan som kommit hem efter sina utlandsresor.

Jag har gjort en hel del roliga saker men inser att de roliga känslorna drunknat i stress och oro. Jag är däremot glad att jag tagit hösten till att reflektera hur jag skulle vilja ha det och hoppas på att 2019 blir året där jag inte kastas runt och hela tiden känner mig otillräcklig, utan att jag skalar ner och gör det som är vettigt för mig och inte bara för andra. Är det någon mer som är glad att 2018 är över och ser fram emot 2019?


You may also like

1 Comment

  1. Så skönt det är att få reflektera och sammanfatta året såhär. Och framförallt, göra avstamp in i det nya. För mig har 2018 både varit skitjobbigt och underbart. Sorg har varvats med största glädjen av att få vårt andra barn och att ha hittat ett hus vi älskar. Har varit sjukt trött och även jag sjukarkiven för utmattning (vilket avslutades för att jag “ändå skulle gå på föräldraledighet”…helt sjukt egentligen, för ingen återhämtar sig med bebis och sömnbrist) Jag ser så sjukt mycket fram emot 2019!! Bring it on!! Hoppas du får ett fantastiskt år! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.