Midsommar i Sandhamn

Jag har en hat-kärlek till högtider. Det kan vara det absolut mysigaste som finns men också fruktansvärt frustrerande och jobbigt med alla förväntningar som inte faller in. Årets midsommar trillar nog ändå in på den bättre sorten med strålande sol, trevligt sällskap och skärgårdsfirande.

Vi klev på färjan i Stavsnäs och tog plats på akterdäck med solen i ögonen och vind i håret. Det är något magiskt med svensk sommar när den bjuder till. Ö efter ö passerade och i alla flaggstänger vajade den blågula flaggan. När vi la till i Sandhamn så stega vi rakt mot bageriet eftersom vi visste att de stängde tidigt just idag. Om du någon gång befinner dig på Sandhamn, midsommar eller inte, så måste du besöka bageriet! Vi bunkrade upp med bullar och kaffe och satte oss för att njuta av dem på berget en bit bort med utsikt över de vajande flaggorna och den svenska skärgården.

När bullarna var uppätna och kaffet slut så var det dags att göra sig av med kalorierna, så det blev en promenad i byn innan magen kurrade igen och vi tog sikte på värdshuset. När även midsommarlunchen var uppäten och klockan närmade sig tre så tog vi, med resten av ön, sikte på midsommarstången. Det blev klassisk sång och dans kring stången och massa skratt. Det är egentligen inte klokt hur det ser ut när vuxna människor viftar med händerna och dansar som grodor. Men kul hade vi! En förhållandevis lugn och alldeles lagom midsommar.

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.