Mina första 18 vakna timmar i Åre

För drygt två veckor sedan tog jag Snälltåget, som är ett nattåg, till Åre. Det var väl inte den mest bekväma resan men jag var mäkta nöjd att vi inte hamnade i party-vagnen med ungdomarna och tycker nog ändå att det är smidigt att kunna åka nattåg och på så sätt inte missa värdefull tid. Planen var att vakna 07.15 och hämta frukostpåsen på tåget, men konduktören bestämde sig redan 06.15 att upplysa om diverse nödvändigheter (på både svenska och engelska såklart). Det blev inte många timmars sömn men en del av det var nog mitt egna fel eftersom jag först satt och småpratade med nyfunna vänner och sedan vakna till några gånger av riktigt starka ljus som lös rakt i ansiktet på mig som jag senare insåg berodde på att vi inte drog ner mörkläggningsgardinen.

Utsikt över Björnen, Åre

Peppen var däremot total på morgonen över att få ge sig ut i backen så vi, gänget och jag, slängde in sakerna på hotellet, intog frukost nummer två på bageriet och hämtade sen ut skidorna med siktet inställt på backarna. Vi kvitterade ut skidor från SkiStar, som har en egen shop i Holiday Club, vilket var så smidigt. Jag valde ett par avancerade skidor som kändes något ovant i första åket, men vi kom bra överens resten av resan. Det blev ett par Völkl-skidor som parades ihop med mina pjäxor från Atomic. Jag älskar att hon som skulle hjälpa mig med skidorna frågade om jag ville byta upp mig till “Avancerad Plus” eftersom jag hade så bra utrustning i övrigt, men där känner jag mig inte riktigt än med åkningen…

Jag, Chaly och Johanna tog oss till Björnen, som man smidigt tar sig till via liftsystemet, där man hittar blåa och gröna backar för lite uppvärmning. Efter några timmars åkande så var det dags att parkera skidorna i omklädningsrummet (obs, missa inte att man faktiskt kan ta sig in/ut via en dörr på ena sidan av hotellet istället för att traska genom receptionen på Holiday Club!). Ett annat tips måste bli att man både kan lämna bagage i ett bagagerum men också att de har värdeskåp, om man som vi kommer fram före rummet är klart, och har datorer, kameror och annat dyrt med sig som man inte vill ha med sig i backen! Mitt rum blev färdigt lite tidigare än utlovat så jag checkade med glädje in och packade upp resväskorna i rummet, som var betydligt större än jag väntat mig. Jag hade en magisk utsikt över Åre och njöt verkligen av att se Åre by tändas upp mot de mörka bergen, det hela blev som en kuliss av ljusspel ju mörkare det blev ute.

Efter incheckningen så var det dags att utforska hotellet. Det finns till exempel en gångbro från Åre Station in till Holiday Club, mycket smidigt, en bastu-värld med både “isvak” och flera bastun med olika temperaturer (kan verkligen rekommendera att köpa ett litet speciellt framtaget kit från c/o Gerd i receptionen och följa instruktionerna för att få en riktig bastu-upplevelse), äventyrsbad och motionssim. Jag testade allt och bastu efter skidåkning är ju obligatoriskt om du frågar mig! Det fanns även en yogasal och Sats, gymmet med utsikt över Åresjön som jag inte hann spana in, på hotellet.

Vid kvällstid var det dags att samlas med hela gänget och säga hej till alla nya ansikten! Det blev mingel i restaurangen på hotellet som heter Grow (gillade skarpt inredningen). Vi fick äta en vegetarisk middag och vid 23-tiden så kände jag hur kroppen sakta började ge upp även fast huvudet fortfarande var uppe i varv. När det började närma sig 18 vakna timmar så var det dags att tacka för den första härliga dagen i Åre, för det fanns ju faktiskt roliga saker på schemat nästa dag också!

___________________________

My trip to Åre started in Stockholm where I took the night train, Snälltåget, to Åre. I can’t say I had my best sleep but happy I didn’t end up with the party kids and honestly one of the reason I didn’t get much sleep was that I spoke to my newfound friends a bit too long and we also missed to pull down the curtain so whenever we passed a bright spot the light was right up in my face. But the lack of sleep didn’t drag my mood down when we arrived to Åre. We took a second breakfast at Åre Bageriet and then headed to Holiday Club, our hotel, to get our skis. The ski shop, Skistar, is located inside the hotel and it was so smooth the get the skis. I love that the girl helping me out wanted to upgrade my skis to advances plus because she though I was really good at skiing. Not quite there yet but maybe next year! I got a pair of Völkl skis that I really liked once I had tried them out for a bit. 

The hotel has an entrance for skiers, which is connected to the locker rooms where you can leave your skis, which is so smart! They also have a storage room for luggage and lockers for valuables if you arrive before your room is ready for you. Me, Chaly and Johanna took the lift to Björnen to warm up in easier slopes and after of couple of ours when our legs barely carried us we headed back to Holiday Club. I checked in and got my room a bit earlier then expected but instead of taking a nap I headed to the swimming pool and sauna world they have at the hotel. I can really recommend it, especially the sauna after a long day on the mountain.

At night we all met up for drinks and dinner at the restaurant, Grow, and we had such a lovely time. But when I realised that  I had been awake for nearly 18 hours it was time to head up for some sleep. I knew I had fun plans for the next day too!   

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.