SBW – Preparation

Stockholm Beauty Week - Scandinavian Beauty Distribution

Oftast när man ska ställa ut på en mässa så har man ett bås eller ett bord. Man har helt enkelt ett mått att förhålla sig till. Men sen är det egentligen fantasin som sätter gränser (och budget). Vissa ballar ur helt och gör jättecoola montrar medan de flesta har en någorlunda tajt budget och begränsat med tid att förhålla sig till. Jag har tyvärr ingen enorm budget (I wish), men däremot fullt av idéer som jag skulle vilja förverkliga. Någon dag förhoppningsvis när företaget omsätter mer så kan man balla ur och göra en dröm-monter. Oavsett budget så får man bestämma sig för vad målet är med sin monter. Mitt mål den här gången var i första hand att visa upp produkterna men även ha lite extra om någon var sugen på att handla. Nästa steg är att tänka igenom vilken stil och känsla man vill ha (företagets identitet). Jag försöker ständigt hitta inspiration och personligen tycker jag aldrig det är fel att låna idéer från andra. Tricket för att inte bli stämplad som copy-cat är att hämta sin inspiration från andra områden än de man är verksam i, det gäller egentligen allt inom företagande. Jag burkar hämta mycket inspiration från främst inredning och där är pinterest en guldgruva! Ett annat trick är att alltid investera en liten peng i färska blommor. Snittblommor är aldrig fel men nu senast köpte jag även en stor lavendel i kruka (som jag lyckas dölja bakom mig på bilden) som får leva vidare på kontoret. Lite dyrare i inköp men lever kvar så mycket längre! Det är extremt kul att ställa ut på mässor men jisses vad det är slitigt också. Tur att man inte gör det varje vecka för det tar på krafterna att kånka på alla saker. Först dit och sen hem.

_______________________

Exhibiting at a fair is a lot of work and requires at least a little bit of preparation. I’ve done a few now and I’m starting to get the hang of it. First of all it’s your imagination (and budget) that sets your limits but it’s always best to know who your target audience is and what you want to achieve by attending. When I have set my goals (sell products, meet new people etc) it’s time to decide how your booth/table is going to look like. I really like to take inspiration from others but the most important thing is not to look at how people in your own are do it but to take inspiration from brands from other areas. I love to look at interior design and pinterest is my best friend! Fresh flowers are always a good idea and the last time I decided to spend a little bit more on a lavender in a pot that I can bring with me the next time. But until then it sits in the office. Even though exhibiting is really fun it’s a lot of work and I’m so happy I’m not doing this every week. It’s a lot of carrying and long workdays on weekends. 

You may also like

4 Comments

    1. Åh men tack! Massa härliga eko-bloggare på mässan med 😉 Superkul att få träffa dig “på riktigt” också! ☺️

  1. Jeg har blitt tilbudt stilling som platschef hos Espresso House, men jeg er redd for at jeg ikke kommer til å takle å stå opp så tidlig om morgenen hver eneste dag.. Hvordan jobbet du? Måtte du starte kl.5? Og hvo lenge jobbet du den dagen da? Jeg er redd for å bli utbrent siden jeg er vant med å våkne 7-8.

    1. Hej Sara, jag är inte någon morgonmänniska heller men jag brukade komma upp av ren chock för att det var såå tidigt (brukade vara på jobbet 06.15)😊 jag slutade efter lunch då, sen har du även 1-2 timmar som är kontorstid och dom kan du jobba när som helst. Däremot så lägger du som chef schemat så du kan nog schemalägga någon annan tidiga morgnar men jag ville gärna jobba morgon för det var då vi hade bra flöde och då ville jag ha någon som var riktigt snabb (hade tyvärr ingen sån person så jag tog dom passen själv). Plus att jag brukade öppna 10-15 minuter innan för att tjäna lite extra pengar då många skulle hinna med tåget som gick kl 07 och då fick jag in dom pengarna med. Som chef får du ibland tänka utanför ramarna men det är inte alltid en anställd gör det. Lycka till!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.