Neal’s Yard Remedies- Award-winning Skin Care Kit

Neals Yard Remedies Award winning kit - serum- beauty balm - facial mist - facial mask review

Jag har en hel del travel size hemma och har som mål att börja använda upp dem, vare sig jag är på resande fot eller inte. Neal’s Yard Remedies Award winning Skincare Kit blev näst på tur inom hudvården! Jag har som regel att inte betygsätta resestorlekar/prova på produkter eftersom jag inte tycker att man hinner se resultat från produkterna på den lilla mängden, även fast travel size produkterna brukar vara mer generösa i storlek idag jämfört med hur de såg ut för några år sedan. Däremot så delar jag gärna med mig av tankar och vilka produkter, om några, som jag är sugen på att köpa i full size.

Jag har använt det här kitet främst under min kvällsrutin. Jag gillar ju att göra lite tvärtom med rutinen och använda toner, serum och kräm på kvällen och använda mist och ansiktsolja på dagen, eftersom jag tycker att det blir annars blir för många lager under sminket.

Det här får du i Neal’s Yard Remedies Award winning kit (pris ca 390 kr):

White Tea Facial Mist: Den här ansiktsmisten gillar jag! Riktigt bra pump/spray även fast det är en resestorlek. Lägger sig som en fin mist i ansiktet och absorberas snabbt. Ingen speciell doft. Spontant ingen wow-effekt men jag skulle kunna tänka mig att prova den i fullstor storlek eftersom den verkar funka så bra ihop med olika produkter.

Beauty Sleep Concentrate: Vit, lite tunnare, kräm. Det här är en produkt jag inte riktigt kan säga så mycket om. Jag kan inte säga att jag ser någon effekt, men det är inte heller någon dålig produkt. Den sjunker in snabbt i hyn, doftar inget särskilt, och funkar bra ihop med resten av produkterna.

Wild Rose Beauty Balm: Den här feta krämen kommer i en fast form men smälter ganska fort i kontakt med fingrarna och när man applicerar den i ansiktet. Jag var först tveksam till om jag skulle vilja ha den i ansiktet eftersom den är så fet men nu under vintern så funkar den riktigt bra och man blir inte överdrivet glansig. Det enda jag kan klaga på är doften. Den är inte supergod (inte heller fruktansvärd) men påminner mig av någon anledning om tiden då jag red (tänk dig typ hö). Men effekten är så bra så jag kan nog ha överseende med doften. Om vintern håller i sig så blir det nog en fullstor av den här!

White Tea Enriching Facial Mask: En lermask som appliceras tunt över ansiktet och får sitta kvar i ca 10 minuter. Har en lite typisk lermask doft om man sticker ner näsan i burken men inget jag tänkt på när jag använt den. Jag har ju en grej för vita lermasker just nu så den här skulle jag kunna tänka mig köpa i fullstor storlek (när jag tömt lagret).

Rejuvenating Frankincense Refining Cleanser: Den här cleansern räckte bara en gång. En krämig rengöring och även fast det var så lite så gillade jag den lilla teasern jag fick. Jag har haft en foaming-period inom rengöringen men inser att det torkar ut, särskilt nu under vintern, så jag kommer nog köpa den här cleansern eftersom jag gillade det lilla jag provade!

Neals Yard Remedies Facial oil and Facial Toner

Som bonus hade jag även resestorlekar på toner och ansiktsolja från Frankincense-serien. Dessa två har jag använt som komplement till kitet ovan. De här två har jag uteslutande använt under min morgonrutin.

Rejuvenating Frankincense Toner: Den här gillar jag verkligen! Jag använder den på en fuktig bomullstuss och trycker in den i hyn. Första gångerna blev jag lite rödflammig men min hy verkar älska den här produkten! Den ligger nu uppskriven på inköpslistan!

Rejuvenating Frankincense Facial Oil: Jag använder olja dagligen och är ganska petig när det kommer till oljor. Det här är en lätt olja som sjunker ner snabbt i hyn. Jag har lite svårt att bestämma mig för om jag gillar den eller inte. Den är lite mellanmjölk för min del men å andra sidan måste ju inte alla produkter vara superaktiva. Tänker mig att den här skulle funka bra under sommaren när man kanske inte behöver lika mycket krut i produkterna.

Slutsats: Det är lite blandade skurar men det jag skulle plocka med mig är Beauty Balm nu till vintern och Cleansern, Tonern och Ansiktsmasken skulle jag vilja ha till sommaren.

___________________________

I have decided to empty my skin care closet and first up is skincare from Neal’s Yard Remedies. I won’t score the products since they are travel size, since I don’t believe I can give a fair review on the effects on such small amount. I’ve used this kit during my night time routine (I don’t like to have too much products under my make up) and used a toner and face oil during the day.

In this kit you get: White Tea Facial Mist: A nice face mist. I can’t say I get a wow effect but it works with a lot of different products and has a nice spray on it. Would consider buying full size for the summer. 

Beauty Sleep Concentrate: A white, thinner, cream that is easily absorbed. I can’t say too much about it. Not bad but I can’t say I felt any different using it. 

Wild Rose Beauty Balm: This solid cream melts when it comes in contact with your fingers and face. I thought it would be quite heavy on the skin but it actually does not make you glow like a lightbulb. I like this! Especially now during winter months. The only thing is the smell that reminds me of the stables when I rode horses (not in a bad way but can’t say I love the smell either). But I can live with the smell cause the balm is so good! 

White Tea Enriching Facial Mask: A white clay mask that you apply and leave for 10 minutes. Smells of typical clay mask (which I don’t mind). I have a thing for clay masks at the moment so I absolutely love this one! 

Rejuvenating Frankincense Refining Cleanser: This cleanser was really just a teaser because I could only use it once. But that was enough. I got really intrigued and would consider buying a full size. 

Bonus: I also had a Rejuvenating Frankincense Toner which I absolutely loved. I used it in the mornings and applied Rejuvenating Frankincense Facial Oil afterwards. The toner I will purchased as a full size but the oil I’m not as sure on. It’s not a bad oil but I’m quite picky and I can’t say the oil did enough for me. I imagine it could be a good oil for summers when you need something light and your skin doesn’t demand too much. 

Neal’s Yard Remedies Award Winning Kit retails for approximately ₤25. 

You may also like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.