Snöskoter med Åreguiderna

Bild: Linda Hörnfeldt

Min andra dag i Åre började med frukost på Grow, som är restaurangen/frukostsalen på Holiday Club. Jag lassade på ordentligt med käk efter all skidåkning från dagen innan. Man blir bra hungrig när man rör på sig en hel dag! Vi var ett peppat gäng som satt där och skulle samlas efter frukosten för att åka snöskoter. Taxin sladdade upp strax efter 10.30 för att köra oss bort mot området kring Björnen. Där fick vi dra på oss en skoterhjälm och en snabbkurs i hur man manövrerar en snöskoter. Sen var det bara att hoppa på och sätta igång den.

Det var förvånansvärt lätt att köra snöskotern men betydligt guppigare än vad jag trodde att det skulle vara. Vi körde i lugn takt genom skogen och när vi kom fram till Åresjön så säger vår guide att vi får stanna för att ta bilder, vilket såklart hela gruppen gör, och sen får vi gasa på över sjön i den farten vi tycker känns bäst. Så efter några obligatoriska bilder så glömmer jag helt bort att jag har Heidi som sitter bakom mig och gasar upp i närmare 60-70 knyck. Stackars Heidi! Tur att hon höll i sig ordentligt!

När vi kommer över sjön och ut genom skogen så stannade vi till vid en stuga för fika och sen var det dags att byta plats på chaufför och passagerare och köra tillbaka. Då fick jag också chansen att njuta lite av landskapet under färden. Det ser ut som en sagovärld när man åker i ett krispigt vitt landskap där man får ducka under grenar, glida fram mellan träd som känns som att de står lite för nära och ser små glimtar av det bergiga landskapet när skogen skingrar sig. Och så är det helt tyst med undantag för snöskotrarna som mullrar lite dovt. Det var superkul att åka snöskoter igen med Åreguiderna. En perfekt utflykt när benen är lite för möra efter några dagars åkande i backen.

_____________________________

My second day started with breakfast at Grow, the restaurant at Holiday Club. I was starving after skiing the day before and ate so much! We were an excited gang that ate breakfast because at 10.30 am the taxi came to get us to drop us off for snowmobiling. We got a crash course in how the snowmobile works and then we were off. It was surprisingly easy to drive. We took it quite slow through the forest and when we came to the frozen lake our guide says that we are free to jump off and take pictures, which everybody did, and then we can go as slow or fast as we want over the lake. So when I was ready taking pictures I jumped on the snowmobile and go off in 60-70km/h. Poor Heidi sitting behind me! I totally forgot I had her onboard! 

We reached an old building were we made up an fire and had some coffee. Afterwards we switched drivers which gave me a chance to really enjoy the scenery. It’s quite magical driving through a white landscape filled with trees that you have to duck under, passing trees that you feel stand a bit too close and then see the big mountains glimpse between the forest. I really enjoyed snowmobiling with Åreguiderna! It’s a perfect thing to do when you have been skiing for a few days and need to rest your legs! 

You may also like

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.