Hud och Kosmetikmässan – en kort summering

I torsdags besökte jag Hud och Kosmetikmässan tillsammans med Anna och Emmi. Jag hade egentligen reserverat även fredagen för mässan men det är så mycket att göra just nu så jag fick jobba på kontoret istället.

En av de första montrarna jag sprang in i var Marina Miracle, det hyllade hudvårdsmärket från Norge. Jag fick en genomgång av sortimentet och måste nog tillåta mig själv att spendera på några produkter från detta märke! Det verkar hur bra som helst!

Ett annat märke jag vart superintresserad av var Odacité vars grund är koncentrerade serum som man komponerar ihop efter vad man vill ha ut ur sin hudvård. Så spännande och det här tror jag vi kommer börja se mer av framöver. Hudvård där man väljer sina egna ingredienser och skräddarsyr hudvården efter sina egna behov. I sortimentet har de även bland annat rengöring, ansiktsmasker och ansiktskrämer. Ja, allt du kan tänkas behöva i din hudvårdsrutin.

Här stod vi och klämde och kände på Eminence, ett helt nytt märke för mig. Produkterna både luktade och såg ut som godis och det var nära att jag tog spateln och stoppade den i munnen. (Jag hann hejda mig.) Eminence har både hudvård, kroppsvård och SPF i sortimentet. Emmi hittade såklart direkt en ansiktsmask med aktivt kol, den nya heta ingrediensen inom skönhetsvärlden.

 

Vi stannade också till vid Organics By Sara och Zuii Organic (som delade monter). Anna radade upp sin favoriter åt mig i montern. Tacksamt att ha vänner som nördar ner sig lika mycket som en själv i smink, då får man alltid de bästa tipsen! Zuii presenterade också nyheten Lip & Cheek Creme, en av få på mässan som faktist hade något nytt att presentera. De var väldigt pigmenterad och finns i 6 olika nyanser, alla väldigt användbara.

Bra smink inom den gröna skönhetsvärlden har tidigare varit svårt att hitta men nu börjar det dyka upp bra märken! Zao är ett sånt märke som överraskade mig då förpackningen inte tilltalar mig men innehållet är grymt! Har mascara, eyeliner, mineral foundation och lip polish sedan tidigare och är sugen på att prova fler produkter ur sortimentet. Highlightern var både jag och Emmi grymt sugna på! Highlightern har även vunnit pris i Organic Beauty Awards.

Överlag en trevlig mässa och det är kul att se att det är fler naturliga företag som är representerade. Jag hade personligen önskat fler nyheter på Hud och Kosmetikmässan men om jag nosat upp saker rätt så kommer det lanseras en hel del produkter från olika varumärken i höst.

_____________________________

I visited the trade show Hud och Kosmetikmässan in Stockholm last thursday. It’s a trade show for pharmacies and the beauty industry. It’s quite nice to see more organic brands represented but I was a bit disappointed that almost nobody had any news to present. But if I’ve done my research right then there will be lots of new products launching this fall. I had dedicated my friday for the trade show as well but had to skip it and work at the office instead. So much work to do at the moment. I had great fun though during my visit last Thursday which I always have when spending time with Anna and Emmi

You may also like

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.